Menu Zavřít

Která země má nejdražší tarify ve střední Evropě?

25. 7. 2017
Autor: Profimedia.cz

Tři hlavní mobilní operátoři v České republice tvoří prakticky cenový oligopol. Tři velcí hráči působící na našem trhu rovněž působí i v dalších státech. Liší se ceníky jejich služeb u nás a v zahraničí? Kde jsou mobilní tarify nejdražší a kde nejlevnější? Kolik nám tarif ukousne z měsíční mzdy?

Čeští spotřebitelé si stěžují, že jim mobilní operátoři nabízejí za hodně peněz málo muziky. Navíc srovnání tarifů nabízených společnostem a tarifů, které jsou nabízeny pro jednotlivce, se liší o stovky korun. Jaké je srovnání tarifů u operátorů v Česku a okolních zemích?

Ceny tarifů

Pro srovnání cen tarifů jsme si zvolili modelový případ:

Muž (26) opustil práci, kde měl firemní tarif. Nyní pracuje ve společnosti, která mu neposkytla firemní telefon. Rád by neomezeně psal SMS a volal. Podle předchozí zkušenosti ví, že mu bude vyhovovat tarif s 4 GB mobilních dat. Telefon si sežene sám na internetu, protože mu přijde, že ho takto koupený telefon vyjde levněji. Smlouvu chce uzavřít na 24 měsíců.


Mobilní data za pár korun: daleko před Českem jsou Slovensko i Indie

 Mobilní data v Česku patří k nejdražším v Evropě


Ve srovnání jsou uvedeny tarify, které nejvíce odpovídají přáním muže z modelové situace. Uvedené tarify obsahují další výhody a omezení. Pro bližší informace klikněte na název operátora v tabulce.

CONTENT24

Ceny tarifů v Česku

Modelový muž Milan Kuchyňka si chce v Česku vybrat vhodný tarif. Může si vybrat z nabídky tří operátorů.

 Ceny tarifů

Celý článek si přečtěte na webu Finance.cz


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).