Menu Zavřít

Krsek rozdal první stipendium

24. 5. 2012
Autor: Euro.cz

nadace

BRAND24

Podnikatel Tomáš Krsek rozdal první stipendium. Nadační fond Martiny a Tomáše Krskových, založený letos na jaře, věnoval patnáct tisíc liber studentce Karlovy univerzity Marii Petrovické na pokrytí poloviny školného na prestižním Oxfordu v oboru finanční ekonomie. Další podpory by měly brzy následovat.
„Každý rok zaplatíme školné deseti nadaným studentům,“ vysvětlil Krsek, spolumajitel Škody Transportation. Manažer, který loni na podzim koupil se společníky českou jedničku ve výrobě tramvají a lokomotiv od investorů ze skupiny Appian, je připraven ze své soukromé nadace dávat stipendia do výše milionu korun.
Krskova nadace se zaměřuje především na postgraduální obory technických a přírodních věd, ekonomie, historie a politologie na deseti nejprestižnějších univerzitách světa, které jsou právě kvůli vysokému školnému jinak těžko dostupné. Krsek věří, že ani s elitním diplomem v kapse jeho stipendisté na Česko nezanevřou. „My pochopitelně doufáme, že se většina z nich vrátí domů,“ dodal podnikatel. (bh)

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).