Menu Zavřít

Krátké zprávy

2. 10. 2007
Autor: Euro.cz

Pozitivní zprávy

Cesta k veřejným zakázkám

Nejstarší tuzemské B2B tržiště ABC Českého hospodářství eviduje přes dvacet tisíc veřejných zakázek z celého světa a tato sekce se drží mezi nejnavštěvovanějšími. Uživatelé mají největší zájem o zakázky ze států Evropské unie, ovšem mají možnost navázat kontakty i v exotických zemích. Tržiště nabízí veřejné zakázky z Haiti, Pobřeží slonoviny, Burkiny Faso, Jihoafrické republiky, Keni, Albánie, Senegalu, Kolumbie, Argentiny nebo Peru.

Bezodpadové pivovary

Pivovary Plzeňského Prazdroje - plzeňský, velkopopovický a nošovický - v současné době vyprodukují kolem 200 tisíc tun odpadů ročně. 99 procent z nich jsou však schopny druhotně využít. Například kvasnice a sladovnický odpad, v celkovém ročním objemu 175 tisíc tun, jsou žádané v zemědělství, odpadní etikety lze využít jako palivo pro cementářskou výrobu. Nejviditelnější oblastí odpadů jsou však použité obaly. Více než 90 procent veškeré produkce Plzeňského Prazdroje je expedováno ve vratných obalech, zbytek je expedován v exportním lahvovém balení (recyklovatelném) a v plechovkách, na které ale v Česku neexistuje sběrný systém.

BRAND24

Pro klid pařmenů

Společnost HP vybrala pro ochranu uživatelů svých nových herních počítačů bezpečnostní řešení AVG firmy Grisoft. Na počítačích HP Blackbird 002 najdou uživatelé předinstalovaný AVG Anti-Virus Professional 7.5 s jednoletou licencí, který je bude chránit před viry, červy, trojskými koňmi a potenciálně nežádoucími programy ihned po zapojení počítače do sítě.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).