Menu Zavřít

Krátké zprávy

15. 11. 2007
Autor: Euro.cz

Finance

Zůstává jedničkou

Společnost Atlantik FT, nezávislý obchodník s cennými papíry, potvrdila svou pozici lídra na českém trhu. Ve třetím čtvrtletí přesáhl čistý zisk firmy 153 milionů korun, což znamená nárůst patnáct procent proti stejnému období loni. Nejvíce se firmě daří na středoevropských trzích. „Na varšavské a budapešťské burze jsme zaznamenali meziroční nárůst o více než 270 procent,“ upřesnil hlavní makléř firmy Jan Langmajer.

Za úvěr knihu

S blížícími se vánočními svátky se obchodníci všemožně snaží přimět lidi k nakupování. Splátková společnost GE Money Multiservis slibuje klientům encyklopedii v hodnotě 1399 korun zdarma. Podmínkou je nákup na splátky s využitím úvěru od GE Money Multiservis.

Směr burza

Americký vydavatel platebních karet Visa plánuje se svými akciemi vstoupit na burzu. První emisí hodlá získat až deset miliard amerických dolarů. Společnost to oznámila v žádosti podané americké Komisi pro cenné papíry a burzy. Vstup Visy na burzu bude jednou z největších a nejočekávanějších akciových emisí v USA.

Investujte do Turecka

Mimopražská makleřská společnost Cyrrus láká své klienty na investiční novinku. Firma totiž hodlá rozšířit nabídku titulů o turecké akcie, do nichž bude možné investovat v českých korunách vůbec poprvé. „Investovat lze zatím do pěti tureckých firem - Akbank, Eregli, Garanti Bank, Turkcell a Tüpras,“ sdělil hlavní analytik Jan Procházka.

DT24

Příjmy AXY rostou

Finanční skupina AXA utržila za prvních devět měsíců tohoto roku téměř 71,7 miliardy eur, což představuje meziroční nárůst příjmů ve výši 22 procent. Společnost potvrzuje růst ve všech oblastech své činnosti. Příjmy z pojištění majetku a úrazového pojištění meziročně vzrostly o 30 procent na 19,6 miliardy eur. Pojištění osob vzrostlo o pět procent a komerční pojištění o dvě procenta.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).