Menu Zavřít

Krátké zprávy

28. 12. 2007
Autor: Euro.cz

Průmysl

O pět procent více

Vedení a odbory Třineckých železáren se dohodly na růstu mezd pro rok 2008 o pět a půl procenta. Pokud firma splní plán, zvýší se mzdy zaměstnanců o další procento. Průměrný výdělek v třinecké huti, zaměstnávající nyní přes pět tisíc lidí, letos překročí hranici 26 tisíc korun.

První v Lucembursku

Společnost Koh-i-noor, která je největším středoevropským výrobcem kancelářských a školních potřeb, se stala firmou se statutem evropské akciové společnosti v Lucembursku. „Je v Česku první evropskou akciovou společností v historii,“ říká manažer projektu Jan Ingeduld z firmy Apogeo, která na projektu spolupracovala jako konzultant. Evropské společnosti mají přídomek SE (Societas Europea). „Využití evropské společnosti je vhodné nejen pro projekty přeshraničních fúzí. Právní forma SE umožňuje migraci sídla společnosti v rámci zemí Evropské unie, společnost tedy může volit mezi státy EU optimální podmínky pro podnikání nebo nezbytnou administrativu,“ dodává Ingeduld.

BRAND24

Kilcullen v Tesle

Česko-irská investiční společnost Kilcullen Kapital Partners získala 96,97 procenta akcií hloubětínské firmy Tesla. Se změnou vlastnické struktury došlo také ke změně na postu generálního ředitele, jímž se stal dosavadní výkonný ředitel firmy Martin Stachník. Na financování akvizice se podílely UniCredit Bank a Commerzbank. Cena transakce nebyla zveřejněna. Podle výroční zprávy za rok 2006 dosahovaly tržby Tesly zhruba čtvrt miliardy korun. Kilcullen tají i původního vlastníka firmy, část akcií však měl vlastnit i její management.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).