Menu Zavřít

Krátké zprávy

28. 12. 2007
Autor: Euro.cz

Technologie

22 tisíc mobilů k recyklaci

Za prvních pět týdnů akce Recyklístek, v níž T-Mobile nabízí dvousetkorunový kupon na slevu zboží za vrácený starý mobil, odevzdali Češi k recyklaci již 22 tisíc přístrojů. Výsledek je ohromující zvláště ve srovnání s předchozími roky. V roce 2005 odevzdali zákazníci T-Mobilu 372 a loni 683 starých přístrojů k recyklaci. Operátor se rozhodl investovat do aktivity další prostředky a recyklístky dotisknout, aby starý přístroj mohli vrátit i ti, kteří dostali nový telefon k Vánocům.

Dell v Česku i v Tesku

Počítačová korporace Dell začne v průběhu ledna prodávat své notebooky a počítače v hypermarketech společnosti Tesco ve Velké Británii, Irsku, České republice, Polsku a na Slovensku. Dell, který dvě desetiletí sázel na přímý prodej zákazníkům prostřednictvím objednávek přes telefon a internet, pokračuje v budování nového obchodního modelu přes maloobchodní partnery. V loňském roce začal prodávat své počítače v řetězci Wal-Mart, těsně před Vánoci se domluvil na spolupráci se společností DSG International, který v Česku provozuje síť obchodů ElectroWorld.

BRAND24

Kabelovka s digitálním videem

Kabelová společnost UPC zahájila komerční testovací provoz digitálních videorekordérů. Některé přijímače, které od poloviny prosince UPC pronajímá zákazníkům digitální kabelové telefovize, mají vestavěný hard disk o kapacitě 160 gigabajtů, na nějž je možné nahrát až 60 celovečerních filmů. Díky dvojici tunerů umožňuje zařízení najednou nahrávat až čtyři televizní pořady a sledovat pátý. Další výhodou je možnost editace nahraného pořadu či ukládání digitálních fotografií na hard disk. UPC testování v průběhu ledna vyhodnotí, a bude-li všechno v pořádku, zavede digitální videorekordér na začátku února do své běžné nabídky.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).