Menu Zavřít

Krátké

17. 11. 2009
Autor: Euro.cz

Personální změny mgr.

ArcelorMittal Ostrava
Hutní společnost ArcelorMittal Ostrava (AMO) má nového člena představenstva. Stal se jím dosavadní personální ředitel firmy Ctirad Lolek (46). Představenstvo je tak opět čtyřčlenné. Na konci srpna z něho odešel někdejší předseda a generální ředitel firmy Sandžaj Samaddar. Lolek, který v hutní společnosti pracuje od loňského května, dříve působil ve společnosti Timken ČR a poté v Timken Europe.

Unipetrol
Novým členem dozorčí rady petrochemické společnosti Unipetrol se stal personální ředitel PKN Orlen Rafał Sekuła. Nahradil Arkadiusze Kaweckého, který na místo v radě rezignoval. Novými členy představenstva Unipetrolu se stali Piotr Chelminski a Artur Pazdzior. Schválila to dozorčí rada Unipetrolu. Dozorčí rada zároveň znovu zvolila do funkce člena představenstva Unipetrolu Martina Durčáka, jemuž skončilo předchozí funkční období. Novým jednatelem společnosti byl radou schválen Risto Saranto. Členů dozorčí rady Unipetrolu je nadále devět a počet členů představenstva se zvýšil na sedm lidí.

DHL Express CZ/SK
Společnost DHL Express CZ/SK odvolala dosavadního generální ředitele Jiřího Stojara, který ve společnosti působil 17 let. V současné chvíli je až do nástupu nového generálního ředitele pověřen řízením společnosti Luděk Drnec, obchodní ředitel DHL Express (Czech Republic).

Laterna magika
Uměleckým šéfem souboru Laterny magiky, který včetně budovy od nového roku přechází pod správu pražského Národního divadla (ND), bude Zdeněk Prokeš. Provozním ředitelem Nové scény se stane Štěpán Kubišta, po jehož boku bude stát programová rada řízená ředitelem ND. Prokeš dosud zastával funkci šéfa oddělení vnějších vztahů ND.

BRAND24

Pivovar Velké Popovice
Novým manažerem pivovaru Velké Popovice se stal Jaroslav Hacko (38). Ve funkci nahradil Jiřího Fuska, který se vrátil do pozice vrchního sládka Velkopopovického Kozla. Hacko vystudoval na VŠCHT obor pivovarnictví a sladařství a absolvoval anglickou Nottingham University. Do skupiny Plzeňský Prazdroj, jíž je velkopopovický pivovar součástí, Hacko nastoupil v roce 1994. Jako manažer licenčních výrob zaváděl výrobu piva Velkopopovický Kozel a jiných piv z portfolia Plzeňského Prazdroje v Rusku, Maďarsku a na Slovensku. Na místo manažera pivovaru ve Velkých Popovicích přišel z pozice sládka seniora.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).