Menu Zavřít

Krátce

14. 9. 2009
Autor: Euro.cz

Krátké zprávy z Česka.

Zavedení šrotovného v Česku umožnila sněmovna, když přehlasovala prezidentské veto. Tento příspěvek by měli dostat lidé, kteří při koupi nového vozu dají zlikvidovat svůj nejméně deset let starý automobil. O konkrétním termínu spuštění rozhodne vláda.

Míra nezaměstnanosti v srpnu stoupla na 8,5 procenta. Počet lidí bez práce se podle ministerstva práce a sociálních věcí oproti červenci zvýšil o 7849 osob na 483 409 uchazečů a byl nejvyšší za téměř tři a půl roku.

Růst spotřebitelských cen v srpnu meziročně zpomalil na 0,2 procenta z červencových 0,3 procenta. Inflace byla nejnižší od září 2003.

Domácí automobilky a jejich dodavatelé očekávají letos kvůli recesi pokles tržeb o pět až deset procent. V loňském roce sektor utržil přes 600 miliard korun, přičemž automobilky vyrobily rekordních téměř 950 tisíc vozů.

DT24

Počet insolvenčních návrhů dosáhl koncem srpna 5744 a překročil o 390 jejich počet za celý loňský rok. Meziroční nárůst na konci srpna činil podle společnosti Creditreform 93 procent.

O Českou mincovnu ze skupiny Jablonex Group se uchází Polská mincovna (Mennica Polska). Podle některých informací už dokonce zahájila v Jablonci hloubkový audit.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).