Menu Zavřít

Krátce

19. 10. 2009
Autor: Euro.cz

Krátké zprávy z Česka.

Ministr financí Eduard Janota podepsal se zástupci Evropské investiční banky rámcovou dohodu o odkupu českých státních dluhopisů. Umožní spolufinancovat některé investiční projekty zdravotní a sociální péče, kultury a veřejné správy až do 13,67 miliardy korun.

V Česku vzniklo ve třetím čtvrtletí 23 400 čtverečních metrů nových skladů, což bylo nejméně za posledních pět let. Meziročně šlo o propad o 80 procent, oznámila mezinárodní poradenská společnost King Sturge.

Kanadské královské letectvo projevilo zájem o koupi devíti českých lehkých bitevníků L-159 pro svou akrobatickou letku Snowbirds. Podle ministerstva obrany jsou jednání na začátku. Česká republika se několik let neúspěšně snažila prodat 47 těchto letounů.

CONTENT24

Průmyslová výroba v srpnu meziročně klesla o 8,4 procenta po červencovém propadu o 18,2 procenta. Pokles průmyslu podle Českého statistického úřadu způsobila především výroba kovových konstrukcí a kovodělných výrobků a produkce základních kovů. Stavební produkce se v srpnu zvýšila o 0,6 procenta po červencovém poklesu o 4,4 procenta.

Společnost M.C.TRITON posílí v letech 2010 a 2011 regionální zastoupení v ČR a na Slovensku. Firma poskytuje poradenské služby nadnárodním a velkým českým klientům, ale i malým a středním firmám a organizacím veřejného sektoru, především poskytovatelům zdravotní a sociální péče.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).