Menu Zavřít

Krátce

1. 3. 2010
Autor: Euro.cz

Krátké zprávy ze světa.

Hospodářství Evropské unie a eurozóny by v letošním roce mělo vzrůst o 0,7 procenta. Vyplývá to z předběžné prognózy, kterou minulý týden zveřejnila Evropská komise. Loni hrubý domácí produkt zemí platících eurem poklesl o čtyři procenta.

Spořitelny ve Spojených státech se loni poprvé od roku 2006 vrátily k zisku. Celkem vydělaly 29 milionů USD (552,3 milionu korun) po ztrátě 15,9 miliardy USD v roce 2008.

Čína opět zpřísnila kontrolu internetu. Jednotlivci, kteří chtějí provozovat webové servery, se nejprve budou muset osobně setkat s regulátorem. Uvedlo to čínské ministerstvo průmyslu a informací.

Evropská investiční banka (EIB) očekává, že letos půjčí 75 miliard eur (zhruba 1,94 bilionu korun), což je o čtyři miliardy eur méně než v roce 2009. V Bruselu to odhadl její šéf Philippe Maystadt. Podle něj objem půjček ještě víc klesne v příštím roce.

BRAND24

Objem investic do komerčních nemovitostí ve střední a východní Evropě se loni propadl o 75 procent na 2,5 miliardy eur (64,4 miliardy korun). Nejvíce investic loni směřovalo do kancelářských nemovitostí.

Celosvětový prodej mobilních telefonů se v letošním roce zvýší o 11 až 13 procent. Předpověděla to výzkumná společnost Gartner. Zlepšila tak svou prosincovou prognózu, která počítala s devítiprocentním růstem.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).