Menu Zavřít

Krátce

6. 4. 2010
Autor: Euro.cz

Krátké zprávy ze světa.

Rusko kvůli svému letošnímu rozpočtovému deficitu pravděpodobně na konci dubna vydá dluhopisy, a to poprvé za 12 let od finanční krize, která zemi postihla v roce 1998. Uvedl to ruský ministr financí Alexej Kudrin.

Inflace v eurozóně v březnu výrazně vzrostla. Zatímco v únoru činila meziročně 0,9 procenta, v březnu podle prvního odhadu evropského statistického úřadu Eurostat z minulého týdne byla 1,5 procenta.

Polsko chce letos získat za prodej státních aktiv v energetikách 16,7 miliardy zlotých (110,2 miliardy korun), aby si pomohlo při krytí rozpočtového schodku. Uvedl to náměstek polského ministra státního pokladu Jan Bury.

Japonská společnost Sony plánuje prodat většinu ve své továrně na výrobu televizorů s obrazovkou z tekutých krystalů (LCD) na Slovensku tchajwanské firmě Hon Hai Precision Industry. Prodej je součástí snah Sony vrátit operace v oblasti výroby televizorů k zisku.

BRAND24

Tempo růstu aktivity v průmyslu v průběhu března v globální ekonomice výrazně zrychlilo. Aktivita vystoupila na téměř šestileté maximum a nejvýraznější oživení je patrné ve Spojených státech a Číně. Ukázal to globální index aktivity, který sestavuje americká investiční banka JP Morgan.

Mezinárodní měnový fond vyzval Itálii k opatřením ke snížení rozpočtového deficitu a k posílení konkurenceschopnosti domácí ekonomiky. Současně upozornil, že italský bankovní sektor bude potřebovat více kapitálu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).