Menu Zavřít

Kraj zprovozní informační kiosky

29. 5. 2006
Autor: Euro.cz

Obyvatelé Ústeckého kraje si budou moci zdarma najít na internetu potřebné informace o státní správě a dalších úřadech, kulturním programu nebo dopravním spojení. „Náklady na projekt Ústecký kraj on-line jsou 19 milionů korun,“ řekl hejtman Jiří Šulc. Osmnáct informačních kiosků s přístupem na webové stránky rozmístí kraj do všech koutů regionu.

Obyvatelé Ústeckého kraje si budou moci zdarma najít na internetu potřebné informace o státní správě a dalších úřadech, kulturním programu nebo dopravním spojení. „Náklady na projekt Ústecký kraj on-line jsou 19 milionů korun,“ řekl hejtman Jiří Šulc.

Osmnáct informačních kiosků s přístupem na webové stránky rozmístí kraj do všech koutů regionu. Samospráva nyní již podruhé vyhlásila výběrové řízení na dodavatele zakázky. Poprvé je musela kvůli nedostatkům zrušit.

CONTENT24

Kiosky budou v nádražních budovách Českých drah. Lidé si na internetu budou moci najít všechny potřebné informace o chodu úřadů státních i krajského, otevřít si budou moci stránky kulturních organizací a podobně. „Znemožněn bude přístup na erotické stránky,“ zdůraznil Šulc.

Veřejný internet postupně zavádí řada měst v Česku. V Ústeckém kraji mezi ně patří i samotné krajské město. V deseti informačních kioscích umístěných v budovách městského úřadu, na zimním stadionu a některých školách budou moci Ústečané najít údaje o dopravním spojení nebo kulturních akcích ve městě.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).