Menu Zavřít

Kraj využije aukční systém

21. 2. 2005
Autor: Euro.cz

Kancelářské potřeby, papíry a materiál pro tiskárny a kopírky začne krajský úřad Plzeňského kraje nakupovat formou elektronických aukcí. Přinese mu to minimálně pětinové úspory nákladů. Po schválení radou to řekl hejtman Petr Zimmermann, podle něhož se tak minimalizují spekulace kolem výběrových řízení dodavatele.

BRAND24

Novou formu nákupu spotřebního zboží si ověřil kraj závěrem roku zkušební aukcí na nákup kancelářských potřeb. „Nákupní cena vypočítaná z předchozích nabídek a situace na trhu byla díky elektronické aukci snížena o více než 200 tisíc korun, tedy asi o pětinu,“ uvedl hejtman. S využitím internetového aukčního systému, který používají úřady po celém světě, lze dosáhnout vyšších úspor a transparentnosti než při současném způsobu výběru.

Elektronický aukční systém není dosud krajem systémově využíván. „Rada souhlasila s nákupem softwaru na pořizování menšího spotřebního materiálu,“ uvedl hejtman. Jako cenově nejvýhodnější vybrala nabídku ostravské společnosti Sentinet. Náklady na pořízení a provoz elektronického aukčního systému budou letos činit necelých 100 tisíc korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).