Menu Zavřít

Kraj chystá investici do zateplení budov

8. 9. 2008
Autor: Euro.cz

Olomoucké hejtmanství připravuje zhruba půlmiliardovou investici do zateplení fasád a výměny oken a dveří budov v majetku kraje.

Stavební úpravy, od nichž si slibuje úspory tepelné energie, chce hejtmanství zahájit příští rok na jaře. Na akci se pokusí získat dotaci z evropských fondů. Prohlásil to náměstek hejtmana Pavel Horák.

BRAND24

Kraj počítá s tím, že nechá upravit celkem 41 budov, zejména středních škol, učilišť a ústavů sociální péče v Olomouci, Přerově, Prostějově, Šumperku, Jeseníku či Lošticích. „Tyto objekty by se měly dočkat zateplení obvodových plášťů, výměny oken a dveří, ale také regulace na měřicí energetické soustavě,“ uvedl náměstek.

Krajská samospráva se bude podle něj snažit získat na akci dotaci z operačního programu životní prostředí. S úpravami nemovitostí chce hejtmanství začít příští rok v březnu. Hotové by mohly být za čtyři roky. „Podle předběžných odhadů si investice vyžádá asi půl miliardy korun. Přesnější číslo nám poskytne projektová dokumentace,“ dodal Pavel Horák.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).