Menu Zavřít

Koupaliště Šutka má po letech naději

7. 2. 2005
Autor: Euro.cz

Nedostavěnému a chátrajícímu koupališti Šutka v Praze 8-Kobylisích s pozemky o rozloze zhruba šest hektarů se blýská na lepší časy. Hlavní město Praha totiž chystá vypsat veřejnou obchodní soutěž na jeho dostavbu a využití okolních pozemků. Areál by se tedy po letech mohl dočkat dokončení a začít sloužit lidem.

Kupce lukrativních pozemků však bude muset splnit důležitou podmínku. „Chceme, aby investor dostavěl padesátimetrový bazén a aby ostatní plochy v souladu s územním plánem využil ke sportovním účelům. Samozřejmostí bude i vyřešení přístupové cesty včetně komunikací uvnitř areálu,“ sdělil Profitu náměstek pražského primátora Petr Hulinský, do jehož kompetence patří městské finance a sport.

„Pokud v soutěži nikoho nevybereme, začneme pracovat na změně územního plánu, která by umožnila i jiné využití pozemků než jen pro sportovní účely,“ dodal náměstek. Až by pak město změny docílilo, vypíše další soutěž, v jejíž podmínkách by zůstala dostavba bazénu, ale využití zbývajících pozemků by už bylo na rozhodnutí investora.

Investora hledalo město v minulosti již několikrát, ale neúspěšně. Provoz koupaliště je totiž obvykle ztrátový, navíc areál mnoho let ležel ladem, což se podepsalo na jeho stavu. V roce 1996 například plány na dokončení zhatila restituce některých pozemků. Ty město nakonec za 30 milionů vykoupilo, ale stavba se nerozjela. V roce 2002 se hlavní město rozhodlo, že areál, který se začal budovat už v roce 1987, dokončí samo. Povodně v témže roce však donutily vedení metropole změnit plány a finanční obnos použít na obnovu poškozených částí Prahy.

BRAND24

Důležitou podmínkou pro investici do areálu Šutky je dostavba bazénu.

Foto: ČTK

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).