Menu Zavřít

Koruna se bude v létě stabilizovat, do konce roku však posílí k euru i dolaru

1. 7. 2009
Autor: Euro.cz

Koruna po předchozím prudkém posílení nekoriguje a naopak se stabilizuje na současné úrovni (boční trend). Výraznější impulz nepřineslo ani zasedání ČNB ve čtvrtek, které nenaplnilo očekávání trhu (snížení sazeb na 1,25 %) a ponechalo úrokové sazby beze změny na 1,50 %. V regionu polský zloty podobně jako koruna stagnoval, maďarský forint mírně zpevnil.

Autor: Profit

Koruna se k euru stabilizovala

Koruna by v dalších dnech měla pokračovat ve stabilizaci na úrovní 26 korun za euro. Během léta by mohlo dojít k mírnému oslabení zpět do pásma 26,5-27,0. Důležitým faktorem bude vývoj globálních finančních trhů a kurzu dolaru. Na závěr roku počítáme s posílením koruny až k úrovním 25,20 CZK/EUR.

Zdroj: Atlantik FT

BRAND24

Dolar k euru minulý týden mírně oslabil Celkově dolar pokračoval v bočním trendu v pásmu 1,38-1,41 USD/EUR, ve kterém se drží od začátku června. Očekáváme, že krátkodobě může pokračovat volatilnější obchodování kolem úrovně 1,40 USD/EUR. Ovšem ve střednědobém pohledu očekáváme návrat k slabšímu dolaru a možný je pokles až na úrovně 1,45 USD/EUR. Ve druhé polovině roku očekáváme dolar na úrovních 1,40-1,45 USD/EUR. Koruna k dolaru během týdne posílila o 30 haléřů**

Koruna v pátek krátce zpevnila až na 18,45 CZK/USD, což je její půlroční maximum, a to především díky oslabení dolaru a drobnému posílení koruny. Krátkodobě očekáváme pokračování volatilního obchodování v širokém pásmu kolem 19 korun za dolar. Ve druhé polovině roku počítáme s posílením koruny k úrovni 18 korun za dolar.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).