Menu Zavřít

Korektně vyvážený popelníček

4. 2. 2013
Autor: Redakce

Miloš Zeman vjel do našich obýváků jako tatíček Masaryk na bílém koni. Vypadá podle toho alespoň vysílání veřejnoprávních médií.

Zatímco televize pravidelně informuje o přípravách na převzetí Hradu, jako by šlo o památný Masarykův příjezd do vlasti v prosinci 1918, rozhlas pro změnu potrestal redaktora, který si Zemana na Hradě nepřál a řekl to jako svůj názor. Oním troufalcem je Adam Drda, kterého u Rady ČRo naprášil její bývalý člen Štěpán Kotrba, jinak též redaktor internetových Britských listů.

Připomeňme, že stěžovatel manipulativně ocitoval z různých interních předpisů rozhlasu i zákonů přesně ta slova, která se mu zrovna hodila. Budiž – šikovní právníci dělají přesně to samé. Horší je to, že grafoman Kotrba se s kázeňským trestem pro Drdu nespokojil. Nelenil a napsal do Rady znovu. Prý se málo snažila a měla říct, že redaktor překročil nejen interní předpisy, ale rovnou zákon. „Při případném odvolání Adama Drdy proti pracovněprávnímu postihu by nedostatečné odůvodnění výroku Radou vedlo k prohře ČRo v případném soudním sporu a ekonomické ztrátě pro Český rozhlas,“ argumentuje notorický kverulant Kotrba.

Při tom všem ohánění se nestranností, vyvážeností a objektivitou se jeden nestačí divit. Z médií veřejné služby je veřejné přisluhování. Šéfa ČT úkoluje Zeman donesením popelníku a zhrzený člen ČSSD diktuje rozhlasovým radním, jak mají zatočit s tím, kdo si v pořadu Názory a komentáře dovolí říct nějaký ten názor. Ale kdoví, co bude. Třeba se Zemanovi vládu podaří rozložit, začne nová předvolební kampaň a kauza Drda bude vítanou záminkou vzít spacák a jít si zabivakovat jako v časech „Bobovize“. Takový vrchol politického kýče raději sami sobě nepřejme.


Čtěte další komentáře Blahoslava Hrušky:

Tak pravil pravdoláskař

CONTENT24

Na sudetskou notičku

Dvě kudly do zad


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).