Menu Zavřít

Konec živnostenských listů se blíží

24. 3. 2008
Autor: Euro.cz

Senát minulý týden schválil zásadní novelu živnostenského zákona, která má podnikatelům ubrat papírování.

Senát minulý týden schválil zásadní novelu živnostenského zákona, která má podnikatelům ubrat papírování. Na přijaté změny jsme se podívali podrobněji než ostatní média – přehled novinek najdete zde. Mimo jiné skončí vydávání

klasických živnostenských listů, nahradí je výpis z příslušného rejstříku.

Novela také výrazně zjednodušuje vstup do podnikání. Všemu kolem zakládání firmy se chceme věnovat v novém seriálu, jehož začátek chystáme na červen (krátce před účinností zmíněných novinek). Kromě teorie bychom rádi přinesli také praktické postřehy a rady vás, už zkušených podnikatelů. Jak vzpomínáte na své začátky? Na co by si nováčci měli dát pozor? Svoje tipy posílejte na můj mail kucera@profit.cz.

Začínající podnikatele představíme také jednou měsíčně v rubrice Osobnost, kam se jindy mohou dostat jen ti, kteří už mají za sebou dlouhodobější úspěch. Volný seriál startuje zde příběhem o nedávno vzniklé síti ovocných barů.

BRAND24

Vláda v minulém týdnu zveřejnila svou „výroční zprávu“. Profit přinesl podrobné hodnocení prvního roku Topolánkova kabinetu už v číslech 51/2007 a 10/2008, proto už se k němu znovu nevracíme.

Petr Kučera šéfredaktor

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).