Menu Zavřít

Kolín letos plánuje na investice 433 milionů

5. 2. 2009
Autor: Euro.cz

Kolín má v rozpočtu na letošní rok investiční akce za 433 milionů, což je podobné jako loni.

„Nedosahuje to ale částek z let 2003 až 2005, kdy město investovalo do průmyslové zóny a bytů pro automobilku TPCA,“ řekl místostarosta Roman Pekárek.

BRAND24

Mezi nejdůležitější letošní akce patří podle něj rekonstrukce a intenzifikace čistírny odpadních vod řádově za 120 milionů korun, na niž město dostalo dotaci. V plánu investic jsou i další akce, na něž radnice počítá s finanční pomocí státu nebo kraje, například stavba nové atletické dráhy za více než 50 milionů korun. „Bude se ale realizovat jen v případě, že uspějeme s žádostí o dotaci,“ dodal Pekárek. Určitě ale letos bude opravena historická budova na atletickém stadionu. Bude to stát kolem 20 milionů.

Radnice letos počítá mimo jiné také s rekonstrukcí střechy Kmochovy základní školy a střechy haly v 3. základní škole. Bude pokračovat v opravě ulic a kruhových křižovatek. Za deset milionů korun plánuje vybudovat denní stacionář pro seniory v bývalé mateřské škole v ulici Rimavské Soboty. V rozpočtu jsou také peníze na restaurování historických soch nebo na rekonstrukci budovy odboru dopravy.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).