Menu Zavřít

Klausovi mají nadaci

12. 9. 2003
Autor: Euro.cz

Nadační fond manželů Livie a Václava Klausových

PRAHA (il) - Prezident republiky Václav Klaus a jeho manželka Livia založili nadaci. Byla zaregistrována pod názvem Nadační fond manželů Livie a Václava Klausových v rejstříku nadací a nadačních fondů ministerstva spravedlnosti 25. srpna 2003. Účelem nadace je „podpora humanitárních aktivit právnických a fyzických osob, zejména se zaměřením na podporu projektů a aktivit zdravotně sociálního charakteru a aktivit v oblasti vzdělání“.
Správní radu tvoří Livia Klausová, ředitel tiskového odboru prezidenta Petr Hájek a bývalý člen výkonného výboru Fondu národního majetku z druhé poloviny devadesátých let Ladislav Petrásek. Je právník a v minulosti zastupoval stát například v Komerční bance, ČEZ, České pojišťovně, ČKD Praha Holdingu.
V dozorčí radě sedí členka správní rady Vysoké školy obchodní v Praze a Nadace Komerční banky – Jistota Růžena Kabilková (bývalá členka dozorčí rady Chemoprojektu a firmy MUZO), tajemnice manželky prezidenta Libuše Schmidová, poradce prezidenta Boris Šťastný a bývalá generální ředitelka Transgasu Alena Vitásková, která je předsedkyní tohoto orgánu. „Prezentace nového projektu prezidentského páru proběhne v listopadu na zámku v Lánech,“ sdělila týdeníku EURO Dominika Pospíšilová z tiskového odboru Kanceláře prezidenta ČR.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).