Menu Zavřít

Klastry se zaměří na potraviny a stroje

13. 3. 2006
Autor: Euro.cz

Středočeský kraj podpoří další dvě oborová sdružení, takzvané klastry, které mají vzniknout v regionu v rámci Operačního programu průmysl a podnikání. „Ve středních Čechách má být založen potravinářský a strojírenský klastr,“ řekl mluvčí kraje Martin Kupka.

Předkladatelem projektu potravinářského klastru, nazvaného Inovativní technologie a výrobní postupy zajišťující zdravé, bezpečné a funkční potraviny, je Potravinářská komora.

„Půjde o to pospojovat potravinářské společnosti, které by se vzájemně mohly podporovat například v produkci biopotravin, produkci výrobků, které nejsou geneticky upravovány a mohly vyvinout nějakou novou technologii úpravy potravin,“ uvedl mluvčí.

CONTENT24

Podporu kraje má i projekt nazvaný Klastr v oblasti všeobecného strojírenství, vývoje a výroby strojů a zařízení, který předložila společnost Direkta Group. Rada ji pověřila, aby vyhledala vhodné firmy pro založení tohoto oborového sdružení.

Středočeský kraj podpořil už několik klastrů. Loni například rada kraje schválila podporu tří, a to pivovarnického, automobilového, pro bioplasty a v minulosti i pro cestovní ruch.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).