Menu Zavřít

Kia Sorento: druhá generace terénního Korejce

26. 1. 2010
Autor: profit

Na českém trhu se minulý týden objevilo další terénní SUV. Jde o druhou generaci vozu Kia Sorento, která se začíná prodávat od 649 980 korun s DPH.

Autor: Kia

Velké SUV Sorento se v Evropě poprvé objevilo před sedmi lety a slavilo poměrně solidní prodejní úspěchy. „První generace přinesla náš průlom do segmentu větších terénních vozů, s druhou generací už nabízíme vývo­­jově pokročilé technologie,“ řekl prezident ­českého importérství H. K. Baik. Auto už nemá ­žebřinový rám jako jeho předchůdce, ale samonosnou karoserii. Sází na soudobou „žraločí“ linii značky, velký kufr o objemu 531 litrů, solidní výbavu a sedmiletou záruku.

BRAND24

TECHNICKÉ ÚDAJE
Model - Kia Sorento 2,2 CRDi Typ vozu - pětidveřové SUV Motor - vznětový čtyřválec Objem válců - 2,2 litru Max. výkon - 145 kilowattů Max. rychlost - 190 km/h Zrychlení 0-100 km/h - 9,4 s Spotřeba - 6,5 l/100 km Kufr - 531 litrů Cena - 649 980 Kč

Interiér dal sbohem levným asijským prvkům, kabina nabízí v základu pětici komfortních křesel, kterou je možné na přání vybavit i třetí řadou sedadel. Poté se však zavazadlový prostor smrskne na symbolických 155 litrů.

Zcela nová je škála pohonných jednotek. Benzinové motory reprezentuje čtyřválec o objemu 2,4 l s proměnným časováním ventilů, jenž disponuje výkonem 128 kW. Tahákem ale zřejmě bude čtyřválcový turbodiesel 2,2 CRDi, jenž překvapí sympatickými 145 kilowatty. Všechny kombinace motor/převodovka se dají pořídit s pohonem dvou nebo všech čtyř kol, přičemž o distribuci síly mezi obě nápravy se stará elektronika.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).