Menu Zavřít

Kellner bere 121 tisíc korun

30. 4. 2009
Autor: Euro.cz

Nejbohatší Čech Petr Kellner si měsíčně vydělá 121 tisíc korun. Ovšem pouze za působení ve vedení italské pojišťovny Generali.

Autor: Profit

Kellner si za dva a půl roku působení v Generali přijde v přepočtu na 3,4 milionu korun. Bere zde tedy zhruba 121 tisíc korun měsíčně. Výdělek ale pro něj údajně není to hlavní, když především získává informace o hospodaření. Jeho PPF totiž vytvořilo s tímto italským pojišťovacím obrem strategické partnerství a spolu podnikají ve střední a východní Evropě.

BRAND24

Kellnerův majetek se však podle žebříčku prestižního amerického časopisu Forbes kvůli krizi ztenčil zhruba o 3,3 miliardy dolarů (67 miliard korun). Za loňský rok ovšem prý tratili všichni. V žebříčku milionářů tak Kellner, který prostřednictvím PPF ovládá mimo jiné Českou pojišťovnu či firmu Home Credit, postoupil z 91. na 76. místo.

Své platy nedávno přiznali také někteří manažeři působící ve státních podnicích, například generální ředitel Českých drah Petr Žaluda dostává měsíčně 500 tisíc korun. Šéf České pošty Petr Sedláček nepřesáhne 250 tisíc měsíčně a generální ředitel ČEZ Martin Roman má základní plat zhruba ve výši půl milionu korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).