Menu Zavřít

Kdo dostane přes tvář?

8. 8. 2005
Autor: Euro.cz

Už delší dobu se po Praze šušká, že minimálně na jednom z postů ekonomických ministrů dojde v září k výměně stráží. Premiér Paroubek to dokonce potvrdil v rozhlase. Kuloárové informace z minulého týdne říkají, že to bude někdo z trojice Jahn, Zgarba nebo Urban. Vicepremiér pro ekonomiku a nestraník Jahn je první na ráně.

Už delší dobu se po Praze šušká, že minimálně na jednom z postů ekonomických ministrů dojde v září k výměně stráží. Premiér Paroubek to dokonce potvrdil v rozhlase. Kuloárové informace z minulého týdne říkají, že to bude někdo z trojice Jahn, Zgarba nebo Urban.

Vicepremiér pro ekonomiku a nestraník Jahn je první na ráně. Řadě sociálních demokratů jsou jeho pravicové názory trnem v oku už delší dobu. Ale Jahn je voličsky oblíbený - to Paroubek dobře ví. Dal mu proto nůž na krk: buďto půjde na kandidátku sociální demokracie, nebo k ledu.

Jestliže Jahn nakonec zůstane, musí pryč někdo jiný. Horkým kandidátem je ministr zemědělství Petr Zgarba. Donedávna neznámý poslanec se hned při nástupu do funkce proslavil řadou kauz, mezi nimiž nechybí podivný nákup státních pozemků či tajemná hra se státními dotacemi. Třetím ohroženým princem je ministr průmyslu a obchodu Milan Urban. Podle předsedy vlády prý dává příliš prostoru svým poradcům a svůj úřad vlastně neřídí.

BRAND24

Tak na podzim uvidíme, zda se potvrdí výše vyobrazený žert, který začal po technoparty kolovat na internetu.

O autorovi| Erich Handl, šéfredaktor

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).