Menu Zavřít

Karlovy Vary dočasně zastavily prodej pozemků

14. 5. 2007
Autor: Euro.cz

Karlovy Vary od května dočasně pozastavily prodeje všech pozemků. Mimořádné opatření bylo podle radnice nutno přijmout kvůli kompletní revizi všech parcel na celém katastrálním území města. Prověrka by měla trvat čtyři až pět měsíců. „Potom bude možné s pozemky města opět obchodovat,“ informoval náměstek primátorky Tomáš Hybner.

BRAND24

Výjimkou jsou pouze prodeje pozemků uživatelům zahrádek, jimž dosud město půdu pouze pronajímalo. Tady prodeje poběží nadále, stejně jako tomu bude i v případě pronájmů. Dočasná blokace prodejů ovšem neznamená, že by zájemci o městské pozemky nemohli své žádosti odevzdávat. „Každá žádost bude řádně zaevidována a hned po skončené revizi vyřízena,“ poznamenal Hybner.

Takzvanou optimalizaci pozemků musí město provést vzhledem k připravované aktualizaci územního plánu. Je starý už deset let a jeho aktualizace musí být hotova nejpozději v roce 2012. Podle Hybnera revize umožní vypracovat rozdělení pozemků do tří kategorií. A to na pozemky k volnému prodeji, na prodej s podmínkami a na pozemky strategické (potřebné k dalšímu rozvoji města, a tudíž neprodejné).

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).