Menu Zavřít

Kamery na pracovišti

6. 2. 2006
Autor: Euro.cz

* Chtěl bych ve firmě z bezpečnostních důvodů nainstalovat kamery. Naše firma ale nepodniká v oboru, kde je toto sledování „nezbytné“ (bankovnictví a podobně) - mohu tedy kamery vůbec používat? Za jakých podmínek je možné takto sledovat zaměstnance? Pavel K.

BRAND24

Chtěl bych ve firmě z bezpečnostních důvodů nainstalovat kamery. Naše firma ale nepodniká v oboru, kde je toto sledování „nezbytné“ (bankovnictví a podobně) - mohu tedy kamery vůbec používat? Za jakých podmínek je možné takto sledovat zaměstnance?

Pavel K. Ano, instalovat kamery na vašem pracovišti je možné. V dané situaci byste však měl postupovat velmi obezřetně. Především je nutné - před instalací kamerového systému - o tomto záměru informovat zaměstnance a získat od nich souhlas. Bez tohoto souhlasu nelze pracovníky soustavně monitorovat. Je důležité vědět, že tento souhlas může zaměstnanec kdykoliv odvolat. Nesouhlasícího zaměstnance nesmíte monitorovat. K dalším povinnostem zaměstnavatele patří i průběžné informování pracovníků. Zaměstnanci mají právo vědět, z jakého důvodu budou monitorováni a jakým způsobem bude zaměstnavatel se záznamem kamerového systému nakládat. Také cizí osoby, které do monitorovaného prostoru vstoupí, by měly být upozorněny, že v objektu jsou kamery. Mnoha problémům tedy předejdete, když v prostoru rozmístíte informační cedule. Sledování kamerou je považováno za určitý zásah do lidského soukromí. Zaměstnanci proto nesmí být kamerou sledováni tam, kde nevykonávají práci. Zaměstnavatel tedy nesmí kamery umístit například na toaletách, ve sprchách či v šatnách. Také pro úkony osobní povahy (například svačina) je nutné pracovníkům zajistit prostory, které nesleduje kamera. Používání kamer nesmí snižovat lidskou důstojnost. Pokud dojde ke zneužití kamerového systému zaměstnavatelem, zaměstnanci se mohou obrátit na soud. Proto se vyplatí dodržovat vyjmenované zásady a respektovat soukromí pracovníků. JUDr. Kristýna Dušková, Profit

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).