Menu Zavřít

Kámen úrazu

23. 5. 2005
Autor: Euro.cz

glosy Poslední vlna privatizace obecních bytů je plná nervozity. Radnice, které prodávají, se snaží ceny spíše zvyšovat, nájemci by zase rádi nakoupili co nejlevněji. Argumenty obou stran jsou přitom dílem pravdivé, dílem účelové. Ve vzrušených diskuzích se zapomíná na jedno -jádrem pudla v tomto případě je problém deregulace nájmů.

glosy

BRAND24

Poslední vlna privatizace obecních bytů je plná nervozity. Radnice, které prodávají, se snaží ceny spíše zvyšovat, nájemci by zase rádi nakoupili co nejlevněji. Argumenty obou stran jsou přitom dílem pravdivé, dílem účelové. Ve vzrušených diskuzích se zapomíná na jedno -jádrem pudla v tomto případě je problém deregulace nájmů.

Dvojí ceny jednoho produktu chování všech aktérů bytového trhu křiví, nezřídka až do iracionální roviny. Například zastánci „levného“ bydlení zapomínají na to, že děti budou za byty platit o to více, oč rodiče ušetří. Nový ministr pro místní rozvoj je plný energie a věci se dnes alespoň trochu daly do pohybu. Světýlko naděje je ovšem značně nejisté - jeho šéf, tedy současný premiér Paroubek, toho na tomto poli v dobách svého působení na MMR mnoho nedokázal. Na lepší časy se však blýská z Evropy, která snad k deregulacím české politiky dotlačí.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).