Menu Zavřít

Kam jste investovali?

21. 3. 2005
Autor: Euro.cz

anketa Profitu Tomáš Kučera, ředitel společnosti LIF a jednatel pivovaru Svijany Investoval jsem v poslední době volné peníze do nákupu pozemků a obligací. Ze zvýšených příjmů z podnikání jsem pořídil rodinný dům a jezdím na lepší dovolené než dříve.

anketa Profitu

Tomáš Kučera, ředitel společnosti LIF a jednatel pivovaru Svijany

Investoval jsem v poslední době volné peníze do nákupu pozemků a obligací. Ze zvýšených příjmů z podnikání jsem pořídil rodinný dům a jezdím na lepší dovolené než dříve.

Roman Sviták, majitel nakladatelství Grada a společnosti ADK

Obecně investuji především do svých stávajících obchodních aktivit. Realizace nových projektů mi přináší dobrý pocit, dobrou náladu. Vedle toho si držím velkou část majetku v cenných papírech. A s věkem zvyšuji jejich podíl. Vyrovnávám tak možné riziko z podnikání. Kdysi to nešlo. Neměl jsem co investovat jinam než do své vlastní práce. Správné rozložení investic, správné portfolio a čas očekávaných výnosů jsou důležité a jejich pochopení v souladu s pochopením sebe sama, své osobnosti a svých možností vede snad nejlépe k osobní spokojenosti. Snad i ke štěstí.

Jan Herzmann, generální ředitel společnosti Factum Invenio

Za všechny peníze, které měla naše rodina naspořené, jsem vloni odkoupil podíly ve společnosti TNS Factum a ještě jsem se musel docela pěkně zadlužit. Považuji to za velmi dobrou podnikatelskou investici, protože firma po vystoupení z řetězce TNS dobře prosperuje. Doufám tedy, že všechny dluhy, které jsem si kvůli „privatizaci“ firmy udělal, budu schopen řádně a včas splatit. Problém, jak hospodařit s volnými finančními prostředky, pro mne momentálně skutečně není aktuální.

BRAND24

Zuzana Ceralová-Petrofová, jednatelka a majoritní vlastník rodinné společnosti Petrof

Obávám se, že tato otázka je na moji osobu zatím předčasná, neboť jsem si v rámci restrukturalizace firmy snížila plat na šedesát procent, takže rozhodně netrpím pocitem, kam s nimi. Pokud se mě zeptáte za pár let, pevně věřím, že najdeme společnou řeč.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).