Menu Zavřít

Jih Pražského okruhu postaví čtyři firmy

6. 10. 2008
Autor: Euro.cz

Jižní část Pražského okruhu mezi obcí Vestec a dálnicí D1 postaví konsorcium firem Dálniční stavby Praha, Skanska, Metrostav a Pražské silniční a vodohospodářské stavby.

TABLE { behavior: url(http://www.profit.cz/FCKeditor/editor/css/behaviors/showtableborders.htc) ; } A { behavior: url(http://www.profit.cz/FCKeditor/editor/css/behaviors/anchors.htc) ; } INPUT { behavior: url(http://www.profit.cz/FCKeditor/editor/css/behaviors/hiddenfield.htc) ; }

Konsorcium s názvem Sdružení 512 vyhrálo výběrovéřízení Ředitelství silnic a dálnic s nabídkovou cenou 4,6 miliardy korun zadevět kilometrů dálnice. Uvedla to mluvčí ředitelství Martina Vápeníková.

BRAND24

Podíl jednotlivých firem na kontraktu Vápeníková neuvedla. Podle členapředstavenstva DSP Tomáše Hajiče se přesné podíly stanoví až později. Hrubýodhad je podle Hajiče zhruba čtvrtina pro každého člena konsorcia. Tomu odpovídái informace zveřejněná na webových stránkách společnosti Skanska. Podle nínejvětší česká stavební firma získá necelou čtvrtinu.

Úsek označený číslem 512 napojí na Pražský okruh na jedné straně dálnici D1u obce Modletice, na druhé straně končí po devíti kilometrech v místechplánované křižovatky s „jihočeskou“ dálnicí D3. Okruh v těchto místech povedepřevážně zemědělskou krajinou, jedinou výjimkou je chatová kolonie v údolíBotiče, kterou stavbaři přemostí.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).