Menu Zavřít

Jehly, nitě, miliony. Módní byznys přinesl Prostějovu šedesátimilionovou investici

24. 1. 2020
Autor: čtk

Oděvní firma Koutný z Prostějova spouští investici ve výši 60 milionů korun. Jde o jeden z nejvýraznějších nových počinů v kdysi upadajícím oděvním průmyslu a zároveň je to největší investice od založení firmy v roce 1995.

Rodinná společnost vezme peníze z vlastních zdrojů. Opraví sídlo společnosti, postaví nové administrativní prostory a logistické centrum, rozšíří prodejny a vybuduje novou kalhotovou dílnu.

„Chceme mít větší kontrolu nad celým výrobním procesem pro malosériové zakázky,“ vysvětluje ředitel společnosti Pavel Koutný mladší s tím, že nové administrativní prostory včetně rozšíření skladu v sídle firmy a zvětšení podnikové prodejny vyjdou ve dvou etapách celkem na 30 milionů korun. Zbylých 30 milionů bude pak stát stavba logistického centra.


Nová vlna českého byznysu: Expanduj, dokud můžeš


Kromě výroby pánských obleků na míru i konfekce jsou hlavním artiklem firmy Koutný uniformy, které dodává například nizozemské nebo rakouské armádě. Uniformy šije také pro české hasiče nebo lesníky. Právě uniformy jsou důvodem pro stavbu centra. „Naše společnost prodá něco kolem 350 tisíc kusů uniforem ročně, což je nárůst o 100 procent za posledních pět let, a z obchodování takového objemu potřebovalo novou skladovací infrastrukturu,“ odůvodnil Pavel Koutný.

Práce probíhají za plného provozu společnosti. Firma zaměstnávající kolem 120 zaměstnanců odhaduje své loňské tržby zhruba na 430 milionů korun.

Přečtěte si také:

Věřitelé a soud schválili reorganizaci textilky Veba Broumov, podnik získá Otakar Moťka

Šéf Trinity Bank Lapčík: Stavíme osmý div světa

Čeští střihouni. Textilní průmysl táhnou rodinné firmy

Jen ty mašiny roztlučme aneb Proč textilky přiváděly lidi do náruče komunismu

BRAND24

Český byznys žije: tuzemské firmy skupují domácí magnáti i velcí zahraniční hráči

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).