Menu Zavřít

Jasná chvilka spícího europoslance

8. 12. 2015
Autor: Euro E15

Mohlo to být nějak takhle: U Ransdorfů zazvoní tři neznámí Slováci. Chtějí mluvit s panem europoslancem. Nikdo neotevírá. Když projdou všechny jeho nemovitosti prodané v exekuci, najdou ho v kanceláři mezi zaprášenými stohy jeho marxistických knih.

„Kdo jste?“ zeptá se Miloslav Ransdorf. „Jsme P.G, A.D. a J.H. Máme deset miliard ve Švýcarsku a nechtějí nám je dát. Vy přece bojujete za spravedlnost, tak nám trochu helfněte,“ říkají mu. „Máte hezký jména, to víte, že vám pomůžu. Už rok a půl po mě nikdo nic nechtěl,“ zaraduje se europoslanec.

Potom si chlápci sednou do auta, Před Kantonalbank v Curichu sundají Ransdorfovi pásku z očí a vrazí mu do ruky okopírované dokumenty. „Tady je banka a běžte jim to ukázat. Nám můžete věřit, ale nerozšmudlejte to, barva ještě neuschla. My si venku zatím zakouříme,“ plácají ho po zádech ven z felicie.

Miloslav Ransdorf pak přijde po koberci do banky. „Vy jste recepce? Prosímvás, já bych tady s váma potřeboval navázat komunikaci…“ vybere jeden ze svých čtrnácti jazyků. „Vy mě balíte?“ ptá se ho slečna s pilníkem na nehty v ruce. „Ne to ne, já jsem komunista. Tady moji kamarádi mají u vás deset miliard a někdy v budoucnu by si to asi potřebovali vybrat,“ ukazuje za sebe, kde se za prosklenými dveřmi krčí tři kožené bundy. „Vy tam u vás chcete financovat nový komunistický převrat?“ ptá se slečna. Ale Miloslav Ransdorf, že prý nic takového, že tyhle věci financuje zásadně ze svých půjček a exekucí.

Někdy v tu dobu se začíná koženým bundám zdát tahle žoviální komunikace už moc dlouhá. Típnou startku a jdou dovnitř. „Proč nejste na přepážce?“ ptají se ho. „Ptám se tu na cestu, kdo se tady má vyznat. Jsem v bance poprvé,“ opáčí europoslanec. Mezitím slečna někam telefonuje. „Vidíte, poznala mě. Byl jsem v televizi, škoda že jsem to prospal. Ale prej mi to seklo,“ chlubí se europoslanec před kamarády.

Jenže pak přijde ochranka, policie a následuje noc na cele. Přitom vůbec o nic nešlo. Jen navázání komunikace s klientem, kterému chodí pravidelně z té banky účty. Média pak všechno zkreslila. Miloslav Ransdorf je muž na svém místě, drží se hesla S lidmi a pro lidi a proto se za něj KSČM postavila. Tohle se přece může stát úplně každému.

eurokomentáře


Čtěte také:

KSČM: Ransdorf vyvrátil podezření, že spáchal trestný čin

Ransdorfa a trojici Slováků prý prozradil nesoulad v datu narození

BRAND24

Ransdorf byl prý ve Švýcarsku obviněn. Jeden z kompliců skončil ve vazbě

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).