Menu Zavřít

Jak vydejchat reformy

13. 10. 2011
Autor: profit

I když to tak možná nevypadá, v této zemi je na marihuanu odborník kdekdo. Od dětí školního věku až po moderní důchodkyně, které svou zálibu v kouření maskují zdravotními problémy. A zapomínat nesmíme ani na vietnamské obchodníky a jejich domácí plantáže.

Foto: Profimedia.cz

Není to tak dávno, co se ve vládě handrkovali nad tím, zda tuhle rostlinu zlegalizovat, nebo nezlegalizovat. Co považovat za malé, menší anebo nejmenší množství, které u sebe můžete mít? Odteklo zase trochu vody ve Vltavě a ve Sněmovně vzali konopí na milost, aby pomáhalo v medicíně. Zmizí tak ze seznamu látek, za které by vás mohli zavřít.

BRAND24

Otázkou je, kdo a kde bude tenhle zelený zázrak pěstovat. Politici, lékaři i lékárníci se teď dohadují o tom, co bude pro náš stát výhodnější. Zda má konopí pěstovat Česko, nebo bude lepší ho ve velkém dovážet z Holandska, kde jsou v tomhle směru poněkud napřed. Buď jak buď, pěstování marihuany u nás by mohlo patřit mezi jedno z nejlákavějších a nejžádanějších zaměstnání, dokonce by třeba definitivně vyřešilo problém s nezaměstnaností. Věřím, že i ti, kdo nikdy pracovat nechtěli, by o zaměstnání začali rázem projevovat upřímný zájem.

Když se zamyslíme nad tím, proč schválení pěstování trvalo tak dlouho, dospějeme nakonec k jednoznačnému závěru. Tady nejde o zdraví pacientů, spíš o to, kdo a za jakých podmínek bude rostlinu pěstovat (a na jejím pěstování vydělávat). Vyloučit ale nelze ani další možnost. Třeba se ve vládě vážně obávají toho, že jinak než pod vlivem omamných látek ty jejich budoucí reformy nevydejcháme.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).