Menu Zavřít

JAK TO VIDÍ PROFIT

12. 1. 2004
Autor: Euro.cz

Opakuje se to každou zimu. Napadne sníh a odnesou to soukromníci. Pod hrozbou trestu musejí na své náklady uklízet veřejná prostranství. Zato komunál si dá na cestu či chodník ceduli: Za sněhu a náledí se neudržuje! A má za to, že tím je věc vyřešena. Není. Jde o docela sprostou diskriminaci.

Ať uklízí stát

Jeden se má dřít na cizím, zatímco úřada si svou lenost posvětí obecní vyhláškou. Jsme zvědavi, co by na tenhle nerovný přístup k vlastnickým právům řekl Ústavní soud.

Školská mašinérie

Nový zákon školství nespasí. Zvláště ne ten, který pochází od členky strany, která se zuby nehty brání jakékoli soukromé iniciativě. Ne alternativním základním školám, ekonomická likvidace rozvíjejících se soukromých gymnázií, ideologicky zaslepené udržování univerzit v katastrofálním finančním stavu. To je vizitka ČSSD, strany, která chtěla nastolit společnost vzdělání. Ve skutečnosti hájí jen zájmy školské byrokracie proti žákům a soukromým podnikatelům ve vzdělávání. Nemůžeme věřit Petře Buzkové.

BRAND24

Policie nás jistí

V přestřelce před mosteckou diskotékou se těžko vyznat. Jisté se zdá být jen to, že jak ochranka, tak dovádějící mladíci si pravdu upravují k obrazu svému. Naopak naprostou záhadou je role policie během osudných chvil. Byla na místě, nebyla? Mohla zabránit krveprolití, nebo nemohla? V médiích také zaznělo, že celý incident natočily kamery městské televize. Tahle informace by neměla zapadnout. Pokud se příslušné záznamy neobjeví jako důkaz v trestním spise, bude jasné, že zde cosi velice nelibě zapáchá.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).