Menu Zavřít

JAK TO VIDÍ

2. 2. 2004
Autor: Euro.cz

Mají to divné počtáře v Lidovém domě. Zdražení rohlíků o haléř kvůli růstu DPH o jedno procento je nepřekonatelný problém. Ale donutit podnikatele koupit si registrační pokladnu za cenu milionkrát vyšší má být v pořádku. Nedivíme se, že při takové znalosti matematiky vládě chybí v pokladně stovky miliard.

Lidoví počtáři

Nejhorší bude, jestli kvůli těmhle levým počtům koalice odpíská společné zdanění manželů, které je v zájmu voličů bez ohledu na vyznávanou ideologii.

Otevři kódy, Bille

Není náhodou, že viry napadají operační systémy od Microsoftu. Nejrozšířenější počítačový software Windows má totiž značné mezery v bezpečnosti a navíc výrobce žárlivě utajuje zdrojové kódy jednotlivých produktů. Viry se těžko hledají, když nikdo neví, jak vypadá „čistý“ program. Zatímco u takového Linuxu, který je otevřený a volně šiřitelný, se s virovou nákazou prakticky nesetkáte, W indows nestačíte vymetat koštětem. Takže Bille, jestli to s tím bojem s hackery myslíš vážně, začni u sebe a otevři kódy svých programů.

BRAND24

Dlouhý stín StB

Causa Bohdalová ukazuje, jak málo jsme strávili vlastní minulost. Zlobit se na seznamy je stejně zpozdilé jako bez dalších informací odsoudit ty, kteří jsou v nich vedeni. Seznamy jsou historickým faktem, míra viny věcí dalšího posouzení. Řada informací ovšem chybí. Svazky nejlepších agentů byly skartovány jako první, udavači se skrývají i mezi nepřátelskými osobami a hlavně - vnitro jaksi zapomnělo vydat seznam kmenových pracovníků StB. Proč asi? Snad proto, že tito lidé mají stále velký vliv ve státní správě?

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).