Menu Zavřít

Jágr překvapivě opouští Hvězdy a míří k Medvědům

4. 4. 2013
Autor: čtk

Když dojde v NHL k nečekanému přestupu legendy, jakou je Jaromír Jágr, vyvolá to vlnu reakcí. Slavný Čech opouští tým Dallas Stars a míří do Bostonu k tamním Bruins. Oproti polobožskému obrazu Jágra v českých médiích jsou však ta americká a kanadská o poznání střízlivější.

The Dallas Morning News: Dobrá zpráva

V Dallas Stars je binec. Jako by tým byl pilotním projektem pro novou televizní soutěž žánru „udělej si sám“ – krabičkou plnou autodílů na podlaze garáže. Tím, že Stars poslali pryč Jaromíra Jágra a Dereka Roye, přišlo více otázek než odpovědí. Oznámením dvou draftů a tří mladých vyhlídek ještě dál rozmazali už tak dost nejasný obraz vlastní mládeže.

Náborem neznámých jmen vrhli svůj osud ještě hlouběji do osudí loterie. Což je velmi dobré. Podívejte, ve Stars byl binec už dlouho. Nemůžete oscilovat mezi týmem, který spoléhá na jednu útočnou řadu superhvězd, přes tým drsných rváčů až k týmu stojícímu na technice a jemné práci s pukem spoléhajícímu na dva čtyřicátníky. Nemůžete trpět nejistotou ohledně identity. Takové míchání stylů sice dnes přináší týmu lepší výsledky, ale také jej trhá na kusy. Nyní se otevírá šance.

Z krabice dílů může vzejít Ferrari. Ale chce to práci. Chce to poctivou snahu, výdrž, vizi. To je hlavní výzva pro manažera Joea Nieuwendyka a jeho lidi. Ve Stars je binec. Ale mají dost schopností, aby z kousků bince udělali něco skutečně parádního.

To dělá z velkého obchodu dobrou zprávu pro fanoušky.

The Globe And Mail: Jágr míří do Bostonu

Lídr Dallasu v kanadském bodování Jaromír Jágr odchází do Bostonu.

Medvědi dlouho usilovali o jiného veterána. Přáli si Jeroma Iginlu. Jenže ten chtěl do Pittsburghu ke Crosbymu a Malkinovi, a tak Boston ostrouhal. Jágr mu nepřinese to, co očekával od Iginly, tedy schopnost rozdávat rány stejně jako góly. Ale Jágrův čich na góly pomůže rozhýbat líný projev křídel první formace Hortona a Lucice. Ti působí dojmem, jako by pro ně liga začínala teprve teď. Zato druhá řada Sequin, Bergeron a Marchand působí stabilně.

Ligou se šířily klepy, že by Jágr mohl zamířit do Montrealu, kde by mohl hrát vedle svého kamaráda Tomáše Plekance, ale nakonec v klubu zřejmě převážil názor, který na svém blogu prezentoval bývalý hráč Canadiens Mathieu Darche: „Byl bych zdrženlivý, a to kvůli Jágrově reputaci. Canadiens jsou tým, který je úspěšný díky disciplíně hráčů plnících zadání kouče. Jaromír Jágr má příkladný přístup k tréninku, je navzdory věku jedním z nejlépe připravených hráčů v lize, ale chce hrát po svém, bez ohledu na koncepci týmu.“ Buďme tedy zvědavi, jak Jágr zapadne do struktury trenéra Bruins Clauda Juliena.


Čtěte také:

Jaromír Jágr, který proslavil český hokej, slaví čtyřicetiny

BRAND24

Jágr zůstává v NHL, hrát bude v Dallasu

Sazka chystá mezinárodní loterii s tučným jackpotem


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).