Menu Zavřít

Jablko s otiskem jako zpráva dne

10. 9. 2013
Autor: Redakce

Dnes je ten velký den! Ne, Obama skoro jistě nezaútočí zrovna 10. září na Sýrii. Rovněž bych neočekával pád meteoritu a konec světa. A taky dnes nepadne superjackpot ve Sportce, protože slosování je až zítra, takže se ještě den můžete opájet představou coby kdyby.

Dnes večer se ale dočkají všichni fanoušci produktů od americké firmy Apple. V záři reflektorů bude představen toužebně očekávaný nový model iPhonu. Některými tak toužebně, že prý již tvoří frontu v New Yorku, ačkoliv do obchodu dorazí novinka až za deset dní.

U dnešního modelu média nejvíce zmiňují, že pro skalní fanoušky nadšené technologiemi nakousnutého jablka bude největším lákadlem funkce snímače otisku prstů. Díky tomu by se mohlo odbourat zadávání PINu při odemykání telefonu. Já nejsem technologický fanda (to je takový jemnější výraz pro to, když nejste schopni, respektive jste líní se s novými vychytávkami sžít), ale tohle mi přijde dobré. Přece jen v dnešním světě už mám někdy pocit, že je PIN potřeba zadat i u mikrovlnky, aby ohřála čínskou polívku.

Pozitivní očekávání

Analytici se pak těší také na levnější verzi obdivovaného telefonu, díky níž by mohly iPhony ještě více zaplavit třeba čínský trh. A proto už teď zvyšují odhadní cenu akcií, aniž by novinky viděli.

Je to dlouho známá věc, ale stejně mě to vždy překvapí. Když cokoliv představuje Apple, jakoby se pokaždé stala událost typu vynálezu knihtisku. Média se předhánějí ve spekulacích, copak nového „jablečná“ firma přinese. A z její „prozářené akce“ – buďme upřímní je to jen víc navoněná tisková konference – budou mnohé servery (a nejen odborné) pořádat on-line přenosy. Takovou propagaci zadarmo nemá žádná jiná firma na světě. Je to ten nejcennější odkaz Steva Jobse. Byl možná vizionář, který dokázal vymyslet úžasné technologie, ale ta aura, kterou kolem své značky zbudoval, je nedostižná. Chce to smeknout klobouk, protože díky tomu by snad už teď v New Yorku postávali nedočkavci, i kdyby nový iPhone v Applu jen přetřeli na růžovo.

Nicméně by mě moc potěšilo, kdyby se dělaly přenosy třeba z uvedení na trh nové pračky. Aby si to zasloužila, tak by třeba mohla prát „dočista do čista“ bez použití pracího prášku a jen s kapkou vody a přitom ještě přehrávat francouzské šansony. Ale třeba na to ještě vývojáři Applu přijdou a vrhnou na trh iPool.


Čtěte další komentáře Adama Junka:

Pláč nad českou byrokracií

Pastelkovným do voleb

BRAND24

Doba webová je doba webová


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).