Menu Zavřít

Investoři v Kvasinách získají výhody

20. 11. 2006
Autor: Euro.cz

Investoři, kteří do konce roku 2006 vstoupí do průmyslové zóny Solnice-Kvasiny na Rychnovsku, mohou od města koupit pozemky za zvýhodněnou cenu. Veřejnou podporu schválila Evropská komise i Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. V solnické zóně už vyrábí třeba Škoda Auto, která od státu v minulosti dostala pobídku 427 milionů.

BRAND24

Zóna je rozdělena do několika sektorů, celkem má zhruba 50 hektarů. Město nabízí metr čtvereční plochy za 350 až 450 korun. Zvýhodněnou cenu mohou podle Evropské komise využít podniky ze zpracovatelského průmyslu, které se zaručily, že v zóně zůstanou nejméně pět let. Platí to pro společnosti, které oznámí investici do konce roku. Podmínkou ale je, že o podporu požádají dřív, než začnou stavět.

Pokud by chtělo město v této podpoře pokračovat i v dalších letech, musí o to znovu požádat Evropskou komisi. Od příštího roku se totiž mění pravidla pro poskytování veřejné podpory. Nyní maximální podpora nesmí přesáhnout pět milionů korun nebo 48 procent investičních nákladů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).