Menu Zavřít

INSPIRACE

20. 10. 2003
Autor: Euro.cz

Jen do konce října jsou pro turisty otevřené všechny značené stezky ve Vysokých Tatrách, Roháčích a Belianských Tatrách. Poté budou z moci úřední uzavřeny všechny cesty do dolin a na vysokohorská sedla. Turisté budou tedy až do června odkázáni jen na cesty vedoucí k chatám a na nenáročné vycházky v podhůří.

NAPOSLEDY DO TATER

Každoroční zákaz se netýká organizovaných horolezců a skialpinistů.

ZAMYKÁNÍ DOUBRAVY

V sobotu 25. 10. místní vodáci symbolicky zamykají říčku Doubravu nedaleko Chotěboře. Upozorňují však, že vodní stav nebude tentokrát nadlepšen vypouštěním z přehrady Pařížov, a proto se nepojedou nejtěžší peřeje. Sjezd je tedy vhodný i pro turistické kánoe.

OHŘE A VLTAVA NA LODÍCH

Další víkendové vodácké akce se jedou na Vltavě a Ohři. Krumlovský vodácký maratón pro veřejnost startuje v sobotu 25. 10. z Vyššího Brodu. V Chebu se v neděli 26. 10. zavírá Ohře.

BRAND24

HRADNÍ SLAVNOSTI NA SOVINCI O víkendu 25.-26.10. slavnostně uzavírá sezonu hrad Sovinec poblíž Šumperka. Pod názvem Hofmistrova závěť očekávejte šermířskou hospodu, kejklíře, trest po prohýřené noci, potrestání lapků, výcvik dravých ptáků a švédské vojenské jednotky. LOUČENÍ S CYKLISTICKOU SEZONOU NA MACOŠE

Brněnští cykloturisté se v sobotu 25.10. loučí s letní sezonou na Macoše. Společná jízda startuje v devět hodin ráno od zimního stadionu v Lužánkách. Její délka je podle výběru trasy šedesát nebo osmdesát kilometrů. Na Macoše se tradičně sjíždějí cyklisté i z dalších okolních měst.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).