Menu Zavřít

Inkubátory na Třebíčsku se rychle zaplnily

30. 10. 2006
Autor: Euro.cz

Kanceláře a provozovny, které začínajícím podnikatelům na počátku letošního roku nabídlo sedm radnic na Třebíčsku, jsou již z větší části zaplněny. Mezi třemi desítkami nájemníků jsou zastoupeni řemeslníci, poskytovatelé služeb, projekční kanceláře i obchodní firmy.

„Z jednotek v takzvaných podnikatelských inkubátorech je ještě volná asi jedna pětina,“ řekl Jakub John ze společnosti Euronest, která tato zařízení provozuje.

BRAND24

„Jsme celkem překvapeni, jak rychle se inkubátory zaplnily,“ uvedl John. Podotkl, že mezi nájemníky převažují živnostníci, méně je obchodních společností. Největší zájem o výhodný nájem byl v Moravských Budějovicích, naopak pomaleji se prostory zaplňují v Jaroměřicích nad Rokytnou a v Jemnici. Domy pro začínající živnostníky a firmy během několika let vznikly také v Třebíči, Náměšti nad Oslavou, Hrotovicích a Okříškách.

Začínající podnikatelé v inkubátorech první rok platí o polovinu nižší nájem, než je v místě obvyklé. Částka ale postupně narůstá. Po třech letech pro ně začne být ekonomicky nevýhodná tak, aby se prostory mohly uvolnit dalším začátečníkům.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).