Menu Zavřít

INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE A EVROPSKÉ FONDY

28. 11. 2005
Autor: Euro.cz

HOSPODÁŘSKÁ KOMORAHospodářská komora České republiky pod záštitou agentury CzechTrade ve spolupráci s nejvýznamnějšími ICT firmami v ČR spouští od 1. prosince 2005 projekt dotovaného poradenství v oblasti evropských fondů a IT rozvoje pro české podnikatele pod názvem GetIT.

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA

Hospodářská komora České republiky pod záštitou agentury CzechTrade ve spolupráci s nejvýznamnějšími ICT firmami v ČR spouští od 1. prosince 2005 projekt dotovaného poradenství v oblasti evropských fondů a IT rozvoje pro české podnikatele pod názvem GetIT. Jedná se vůbec o první projekt tohoto typu v České republice, kdy se významné firmy rozhodly napomáhat tímto způsobem a rozsahem rozvoji podnikání v České republice.

Ke konkrétním službám, poskytovaným pod hlavičkou portálu GetIT (www. GetIT.cz), bude patřit: dotované poradenství a příprava žádostí z unijních fondů ve výši až 50 procent projektových nákladů, bezplatný a pravidelně aktualizovaný informační servis, doplňkové bezplatné služby monitoringu fondů v hodnotě až 15 tisíc korun pro příjemce podpory. Tyto dotované programy jsou určené pro všechny podniky v České republice bez ohledu na jejich velikost, jak to omezují některé stávající dotační a podpůrné programy státu.

Kromě bezplatných či dotovaných služeb v oblasti fondů bude portál ještě nabízet tyto služby: index konkurenceschopnosti - možnost porovnat si úroveň vlastního rozvoje firmy s ostatními, bezplatné vzdělávací kurzy a dotované IT poradenství, elektronický obchod - široký sortiment hardware a software za výhodných podmínek.

Více informací naleznete na stránkách www.komora.cz.

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA

Česká podnikatelská reprezentace při EU (CEBRE) a CzechTrade - Česká agentura na podporu obchodu - Vás zvou na konferenci „Fondy a programy Evropské unie - nové horizonty pro podnikatele“. Cílem konference je ukázat firmám praktické možnosti financování jejich projektových záměrů nejen ze strukturálních fondů, ale i z centralizovaných fondů Evropské unie s důrazem na projekty rozvojové spolupráce a vědy, výzkumu a inovací.

Akce se uskuteční 6. prosince 2005 od 9.30 do 16.30 hodin v Praze a o den později, 7. prosince 2005, ve stejný čas v Brně. Konference je spolufinancována Úřadem vlády ČR v rámci realizace Koncepce informování o evropských záležitostech v České republice.

V průběhu konference budou probíhat bezplatné individuální konzultace se zástupci odborných partnerů konference - CzechInvest, CzechTrade, CEBRE, Technologické centrum AV ČR, CZELO, EUREKA.

Přesný program a veškeré další informace o konferenci naleznete na www.cebre.cz/konference.

Partnery konference jsou Hospodářská komora České republiky, Svaz průmyslu a dopravy ČR a Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR.

Případné dotazy můžete směřovat na: cebre@spcr.cz.

TEMATICKÉ BLOKY KONFERENCE:

1. Programy rozvojové spolupráce Evropské unie

Programy CARDS, Tacis a další, vyhledávání tendrů, projektových partnerů

2. Strukturální fondy v letech 2007-2013

Příprava nových operačních programů, zkušenosti z implementace strukturálních fondů

**3. Fondy a programy Evropské unie v oblasti výzkumu, vývoje a inovací

CONTENT24

6. rámcový program, příprava 7. rámcového programu, iniciativa EUREKA

Tuto část připravuje Hospodářská komora ČR

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).