Menu Zavřít

Informační technologie

1. 2. 2008
Autor: Euro.cz

Krátce

Logos specialistou na Microsoft

Konzultačně-technologická firma Logos oznámila, že v loňském roce provedla dvě třetiny všech „českých“ implementací softwaru Microsoft Dynamics CRM, jež umožňují řízení vztahů se zákazníky. Podle Jana Žáčka, produktového manažera Logosu, je to výsledek dlouhodobé spolupráce obou firem a vybudování dvacetičlenného týmu odborníků s nejvyšším stupněm certifikace.

Nokie s autonavigací

Největší světový výrobce mobilů, finská Nokia, uvedl na český trh lokalizovanou verzi prvního navigačního zařízení Nokia 500 AutoNavigace. Přístroj v sobě kombinuje výkonnou GPS navigaci a integrované handsfree, které je možné - po spárování s mobilním telefonem prostřednictvím bezdrátové technologie Bluetooth – využívat pro příjem či vytáčení hovorů nebo pro snadné vyhledávání v kontaktech mobilu. Sama GPS navigace funguje obdobně jako jiné standardní navigační přístroje, kromě obrazovky s mapou a určením trasy znázorňuje na displeji velikosti 4,3 palce dodatkové informace, jako jsou upozornění na odbočení, čas předpokládaného příjezdu či zbývající vzdálenosti. Navigace obsahuje i FM vysílač, takže lze zvuk alternativně přenášet do autorádia instalovaného ve voze. Přístroj rovněž umožňuje přehrávání videosekvencí, hudby či prohlížení fotografií. Maloobchodní cena zařízení, včetně dvou gigabajtové paměťové karty, činí 9900 korun.

BEA Systems patří Oraclu

Oracle Corporation a BEA Systems oznámily uzavření definitivní dohody, na jejímž základě Oracle koupí všechny volně obchodované akcie firmy BEA za 19,375 dolaru a stane se jejím vlastníkem. Hodnota transakce se odhaduje na přibližně 8,5 miliardy dolarů, což dle aktuálního kurzu odpovídá asi 150 miliardám korun. Kromě rozšíření produktové nabídky Oraclu by měla akvizice již v prvním roce zvýšit zisk samotného Oraclu o jedno až dvě procenta.

BRAND24

SAP zvyšuje tržby i podíl

Německá společnost SAP zvýšila v roce 2007 celkové příjmy na deset a čtvrt miliardy eur, tedy asi na 260 miliard korun. Proti předchozímu roku to značí třináctiprocentní růst. Firma zároveň oznámila celosvětové zvýšení svého tržního podílu mezi dodavateli podnikového aplikačního softwaru na 28,4 procenta.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).