Menu Zavřít

Immorent chystá v Plzni administrativní park

13. 10. 2008
Autor: Euro.cz

Společnost Immorent ČR postaví do roku 2012 v Plzni kancelářský areál Fabrika Business Park s plochou 38 tisíc čtverečních metrů.

Firma vykoupila od soukromníků a města 2,5 hektaru vedle univerzity na Borských polích a nyní žádá o stavební povolení na první ze tří etap. Uvedl to projektový manažer Milan Zikmund. Zájem o kvalitní kancelářské plochy nejvyšší třídy A je podle něj i CzechInvestu značný a limituje příchod silných zahraničních i českých firem do Plzně.

CONTENT24

Stavba osmi samostatných nájemních budov, obslužných silnic, parkovišť včetně třípodlažního parkovacího domu přijde na jednotky miliard korun. V areálu, jehož dokončení bude záviset na poptávce nájemců, by mělo najít práci nejméně 2500 lidí, zejména středo- a vysokoškoláků pracujících ve strategických službách a call centrech.

První dvě budovy o ploše 9500 metrů čtverečních začne investor budovat příští rok na přelomu druhého a třetího čtvrtletí a stavba potrvá nejméně rok. Immorent působí v Česku přes deset let, s 350 projekty je největší leasingovou firmou v oblasti nemovitostí.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).