Menu Zavřít

Hyundai vyfasoval další pokuty

21. 11. 2008
Autor: Euro.cz

Hyundai plánuje v Česku vyrobit v příštím roce 185 tisíc osobních vozů modelu i30. Většina automobilů poputuje na evropské trhy.

Čerstvě otevřená automobilka Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) v Nošovicích dostala další dvě pokuty za porušení stavebního povolení. Jejich výše se pohybuje ve statisících korun. Týdeníku Profit to řekl vedoucí Stavebního úřadu v Dobré Václav Kocych. Hyundai již nedávno musel přes protesty zaplatit dva miliony korun za tři obdobné prohřešky.

„Podstatný rozpor nastal při stavbě lakovny, která počítá s plnou kapacitou 300 tisíc karosérií za rok, povolení však měla pouze na první fázi ve výši 25 tisíc kusů,“ zdůrazňuje Kocych. Dalším porušením bylo zahájení výstavby haly dodavatelské společnosti Hyundai Hysco, producenta ocelových výrobků pro vozy Hyundai, aniž stavební povolení nabylo právní moci. Hyundai se proti sankcím může odvolat ke Krajskému úřadu Moravskoslezského kraje.

BRAND24

HMMC však pochybení odmítá. „Společnost HMMC sděluje, že ke všem objektům, bezprostředně souvisejícím s výrobou aut v nošovickém závodě, získala od stavebního úřadu v Dobré buď povolení zkušebního provozu, nebo povolení předčasného užívání a jejich provoz tak není v rozporu se zákonem,“ reaguje mluvčí Petr Vaněk.

Hyundai plánuje v Česku vyrobit v příštím roce 185 tisíc osobních vozů modelu i30. Většina automobilů poputuje na evropské trhy.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).