Menu Zavřít

Hyundai letos v Česku vyrobí jen 160 tisíc vozidel

17. 3. 2009
Autor: Euro.cz

Nošovická automobilka Hyundai vyrobí letos méně vozů, než plánovala. Přitom nelegálně urychlovala výstavbu továrny, a za to nasbírala celkem osm vysokých pokut.

Nošovická automobilka Hyundai plánuje vyrobit v letošním roce kvůli nižšímu zájmu jenom 160.000 osobních vozů. Týdeníku Profit to řekl mluvčí Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) Petr Vaněk. Firma podle předchozích výpočtů chtěla vyrobit 185.000 vozů, přestože původně plánovala 200.000 aut.

BRAND24

„Zahájení provozu druhé směny se kvůli poklesu objednávek posunulo z března na pozdější termín,“ vysvětlil Vaněk. Nevyjádřil se, zda se směna rozeběhne v dubnu či až v květnu. Pokles objednávek byl citelný v počátku roku, kdy automobilka dokonce čtyři dny stála. V současné době však podle něj již poptávka po vozech roste.

„V dubnu začneme vyrábět auta s motorem Hyundai U2, což je dieselový motor nové generace o objemu 1,6 litru, a v květnu pak auta Hyundai i30 se zabudovaným systémem ISG (Idle Stop and Go), který šetří v průměru sedm procent paliva a produkuje úměrně tomu méně emisí,“ vyjmenovává novinky Vaněk. Březnovou novinkou bylo zahájení produkce modelu i30 cw, kombi verze dosavadního hatchbacku.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).