Menu Zavřít

Hynix plánuje vysoké investice do výroby čipů za 70 miliard

22. 12. 2016
Autor: Profimedia.cz

Jihokorejský výrobce čipů SK Hynix Inc. investuje do zvýšení výroby paměťových čipů doma a v Číně 3,16 bilionu wonů (68,2 miliardy Kč). Firma, která je druhým největším výrobcem paměťových čipů na světě, tak chce co nejvíce vydělat na prudkém růstu poptávky.

Největší část, 2,2 bilionu wonů, investuje firma do výstavby nové továrny na výrobu paměťových čipů NAND flash používaných v zařízeních pro dlouhodobé ukládaní dat. Závod chce postavit doma. Dalších 950 miliard wonů chce firma investovat do zvýšení kapacity závodu na výrobu čipů DRAM v Číně.


Přečtěte si o největší čipové fúzi historie:

Největší čipová fúze historie: Qualcomm kupuje NXP za 38 miliard dolarů

BRAND24


Rostoucí poptávka po paměťových čipech pro mobilní telefony, počítače a datové servery přiměla více investovat do rozšíření výroby také konkurenční firmy Samsung Electronics a Toshiba. Silná poptávka také zvyšuje zisky výrobců čipů a ceny jejich akcií. Akcie SK Hynix v letošním roce již stouply o 49 procent, což je nejvyšší růst od roku 2009.

Analytici očekávají, že poptávka po paměťových čipech bude vysoká i v příštím roce. Dodávky však budou omezené, protože výrobci čipů přecházejí na nové výrobní metody. Podle odhadů výzkumné agentury IHS by příjmy v odvětví s čipy NAND měly příští rok stoupnout o 5,9 procenta na 35,7 miliardy USD (924,1 miliardy Kč). Letos se mají zvýšit o 5,7 procenta, napsala agentura Reuters.

Přečtěte si o miliardové čipové akvizici:

Miliardová akvizice: výrobce čipů Renesas koupí rivala Intersil

 Výroba čipů

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).