Menu Zavřít

Hudební televize odchází z DVB-T

24. 7. 2009
Autor: Euro.cz

TV Óčko

BRAND24

Hudební televize Óčko se rozhodla k 1. srpnu opustit digitální pozemní vysílání (DVB-T) a svůj signál šířit jen prostřednictvím kabelových sítí, přes satelit, internet a IPTV. „Po velmi dlouhé úvaze a nespočtu analýz jsme dospěli k názoru, že vysílat signál Óčka prostřednictvím pozemního digitálního vysílání se nám v současnosti nevyplatí. Proto jsme se rozhodli opustit multiplex společnosti CDG a soustředit se na jiné vysílací platformy, jako jsou kabelové sítě a satelitní nebo internetové vysílání. Ty se v současnosti rozvíjejí mnohem dynamičtěji a umožňují nám rychleji se dostat k novým divákům,“ vysvětluje generální ředitel Óčka Jiří Balvín.
Za rozhodnutím o vystoupení z DVB-T stojí podle informací týdeníku EURO stále se zvyšující náklady na šíření digitálního pozemního signálu. TV Óčko se de facto ocitla „v kleštích“, kdy nemá jinou možnost než v DVB-T formátu vysílat v multiplexu firmy CDG. Do DVB-T se televize hodlá vrátit v okamžiku, kdy provozovatelé multiplexů nabídnou rozumné cenové podmínky a umožní Óčku lépe zacílit na diváckou skupinu.
Tuto hudební televizi v současnosti denně sleduje 264 tisíc diváků, týdenní sledovanost dosahuje téměř tři čtvrtě milionu lidí. Jinou možnost příjmu Óčka než DVB-T nemá podle interních analýz televize jen čtrnáct procent z nich. V multiplexu CDG po odchodu Óčka zůstanou jen televize Z1 a Public. V takzvaném veřejnoprávním multiplexu vysílají všechny kanály České televize a multiplex 2 je zase plně obsazen kanály Nova, Nova Cinema, Prima, Prima Cool a TV Barrandov.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).