Menu Zavřít

Hradní schizma

26. 2. 2008
Autor: Euro.cz

Reakce na článek Luďka Bednáře

CONTENT24

Nelíbí se mi ani jeden z uvedených: Michael Pojezdný, Václav Klaus, Tomáš Halík, Jan Švejnar. Pokud však jde o církev, už příklad židovského mlčení a odstupu ji poučil, co jí poskytne většina či mocní. Stejně jako dnes Izrael dokáže neslýchané snad vyjma činů makabejských, ani církev není jen ovce, především když jí nic jiného nezbývá.
Kdyby to, co píše v článku v týdeníku EURO Luděk Bednář, myslel poctivě, pak by navštívil fary v Sudetech bez střech, oken, vody, podlah a komínů. Neboť duchovní, který třeba pečuje o vězně, opuštěné důchodce, slepce, hluchoněmé, nezralé, lidi v krizích a mrtvé, těžko od nich může vybírat příspěvky na benzin a jeho mzda je jen jedna. Těžko se může nechat dotovat slumem. Možná by měl jako dozorci nosit do basy mobily? To si myslíte? Církev nepřerozděluje, to nechme socialistům. Biskup je bankrot na prvním místě.
Vidím lepší řešení: Nechat padnout památky, ať je lůza zdemoluje, stejně pohlcují více než polovinu mezd duchovních. Snažím se však i o jiná, strategičtější řešení. Poslední katolický biskup, který stál v čele regulérního bojiště, je už 50 let mrtvý. (Nikdo jiný v tom orientu tehdy v čele armády chránící ženy a děti neobstál.)

Pavel Michal, Libčeves, mchll@quick.cz

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).