Menu Zavřít

Hradecko sází na rozvoj cyklostezek

10. 12. 2007
Autor: Euro.cz

Hradec Králové a pevnost Josefov na Náchodsku spojí nová 18 kilometrů dlouhá cyklostezka, která povede po břehu Labe.

„Součástí společného projektu několika měst a obcí, který bude stát desítky milionů korun, bude také možnost cestovat z Hradce do Josefova po hladině řeky na palubě malých výletních lodí,“ řekl náměstek hradeckého primátora Martin Soukup.

CONTENT24

Radní schválili záměr založit obecně prospěšnou společnost, která bude projekt připravovat. Město se pokusí získat peníze z Evropské unie. Radnice plánují, že v dalších letech by po cyklostezce z Hradce Králové mohlo být možné podél Labe dojet až k baroknímu hospitalu v obci Kuks na Trutnovsku.

Zatímco cyklostezka mezi Hradcem a Josefovem má být dokončena v horizontu několika let, výletní lodě by do Josefova mohly jezdit již v příštím roce. „Opustili jsme myšlenku vybudovat u jezů na Labi složité a nákladné plavební komory a výtahy. Více lodí bude po trase jezdit od jezu k jezu,“ řekl Soukup. Na trase jsou na řece jezy v Předměřicích a Smiřicích, hradecká paroplavební společnost v současnosti zajišťuje jízdy výletními parníčky pouze k jezu v Předměřicích nad Labem.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).