Menu Zavřít

Hotel na stojáka nebude

5. 2. 2007
Autor: Euro.cz

RADIM JANČURA, MAJITEL STUDENT AGENCYPrvní měsíc v tomto roce se u brněnského dopravního magnáta nesl ve znamení vysvětlování zákazníkům, proč musel zdražit jízdné na většině spojů žlutých autobusů. „Stejně jsme pořád levnější než »karosové« linky před naším vstupem do autobusové dopravy,“ tvrdí Jančura.

RADIM JANČURA, MAJITEL STUDENT AGENCY

První měsíc v tomto roce se u brněnského dopravního magnáta nesl ve znamení vysvětlování zákazníkům, proč musel zdražit jízdné na většině spojů žlutých autobusů.

„Stejně jsme pořád levnější než »karosové« linky před naším vstupem do autobusové dopravy,“ tvrdí Jančura. Podle něho není ale nic jednoduššího „než dávat 50 miliónů, které šly každý rok do nákupu autobusů a dalších investic s tím souvisejících, do něčeho jiného“.

OŽIVOVÁNÍ RENESANCE

Jednou z nových aktivit Student Agency budou hotely. Radim Jančura sice Profitu přesně neprozradil, kterou budovu již nyní v Praze opravuje, ale něco již přece jenom naznačil. „V hotelu na stojáka spát nejde, takže žádné převratné změny nečekejte. Ale chceme zákazníkům nabídnout čtyřhvězdičkový hotel za cenu levného tříhvězdičkového hotelu. Bude to vše zaměřeno na českou klientelu, na mimopražské manažery a podnikatele, kteří jezdí do hlavního města za byznysem. Hotel by tak měl být co nejblíže metru a měl by mít podzemní parkoviště, aby si tam náš klient mohl bezpečně zaparkovat auto,“ prozrazuje Radim Jančura.

Druhou zajímavou aktivitu rozběhl v prosinci loňského roku v Brně. V Domě pánů z Lipé, který koupil v polovině loňského roku, otevřel informační centrum pro turisty. Bude tak konkurovat informačním centrům, která jsou provozována brněnským magistrátem. Na konci roku by se do tohoto objektu měla přestěhovat i celá jeho firma.

Na nově otevřené centrum bude navázáno také organizování výletů pro turisty po jižní Moravě. „Na tom ale budeme prodělávat, protože na rozdíl od Prahy do tohoto kraje moc návštěvníků nejezdí, ale bereme to jako propagaci regionu a jako jeden ze způsobů, jak oživit tento nádherný renesanční palác,“ vysvětluje. Výlety po jižní Moravě podle něho začnou v dubnu, až bude pěkné počasí a otevřou se hrady a zámky.

CONTENT24

POZOR, STŘÍDÁME

Připravuje se také na vstup Student Agency na autobusovou linku Praha - Karlovy Vary, kterou by chtěl začít provozovat na začátku února. „Dáváme Asianě tři až pět měsíců. Nepřišli jsem jí na tuto linku konkurovat, ale vystřídat ji,“ říká sebevědomě Jančura. Jaká bude realita? Dozvíte se již v příštím dílu našeho seriálu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).