Menu Zavřít

Hospodářská komora

21. 8. 2006
Autor: Euro.cz

EXPANDUJTE DO ASIE Hospodářská komora České republiky je zapojena do programu Evropské komise Asia Invest, který je zaměřen na organizaci mezinárodních firemních kontaktních akci ve vybraných asijských zemích. České malé a střední firmy se těchto kontaktních akcí mohou zúčastnit a získat tak významnou podporu Evropské komise.

EXPANDUJTE DO ASIE

Hospodářská komora České republiky je zapojena do programu Evropské komise Asia Invest, který je zaměřen na organizaci mezinárodních firemních kontaktních akci ve vybraných asijských zemích. České malé a střední firmy se těchto kontaktních akcí mohou zúčastnit a získat tak významnou podporu Evropské komise. Výše finanční podpory se liší dle typu a rozsahu projektu, může dosáhnout až 50 procent veškerých nákladů, a to včetně dopravy a ubytování. Podnikatelé tak mohou navazovat a rozvíjet kontakty za zlomek nákladů, které by museli vynaložit při individuální cestě nebo při účasti na veletrhu.

Současnou teritoriální prioritou je Čína. Tato rychle rostoucí ekonomika je velkým lákadlem pro firmy z celé Evropské unie. České firmy se však do Číny zatím příliš „nehrnou“. Přitom současné váhání může mít za následek „obsazení“ tohoto teritoria prozíravějšími podniky jak ze zemí Unie, tak z USA či Japonska. Podnikatelské aktivity na čínském trhu mají sice svá úskalí, jako je porušování autorských práv, známé „kopírování“ výrobků a technologií, ale čínské úřady se pod tlakem budou zřejmě snažit tyto obavy evropských podniků rozptýlit přípravou změn příslušné legislativy. Mnoho projektů programu Asia Invest je navíc zaměřeno právě na osvětu mezi čínskými firmami a vyvíjení tlaku na příslušné čínské úřady.

V aktuální nabídce jsou dva projekty zaměřené na Čínu. Prvním je letošní největší firemní kontaktní akce Evropské komise „EU-China Partenariat 2006“, která se bude konat ve dnech 9. až 10. listopadu 2006 v Chengdu, hlavním městě čínské provincie Sečuán.

BRAND24

Akce se zúčastní přes 500 pečlivě vybraných čínských hostitelských firem a okolo 400 malých a středních podniků ze zemí EU. Akce je multioborová s následujícím zaměřením: strojírenství, stavebnictví a inženýrink, informační a komunikační technologie, elektronika a elektronické součástky, zdravotnická technika a farmaceutika, cestovní ruch, životní prostředí - technologie, výrobky, apod., zemědělství a biotechnologie. Více na internetové adrese http://www.euchinapartenariat.com /english/. České firmy se stále mohou přihlašovat do výběru pro účast na této akci.

Tuto část připravuje Hospodářská komora ČR

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).